Ny analyse: hvor blir det av pengene?=

Ny analyse: hvor blir det av pengene?
Ny analyse: hvor blir det av pengene?

  • Svensker snuser 3 ganger så mye som oss nordmenn, likevel betaler nordmenn 36.8% mer enn svenskene for snus og øl pr. dag
  • Nordmenn bruker halvparten så mye strøm som svenskene, og betaler kun 1 tredjedel av det svenskene gjør
  • Nordmenn bruker så mye som 70 kroner på kaffe daglig


Oslo, 17 juni 2016
– Cuponation (www.cuponation.no), en globalt ledende aktør av spareplattformer, gjort en analyse rundt nordmenns daglige forbruk. Nå lanserer de en interaktiv infografikk som viser hvilke utgifter som sluker mest penger for en gjennomsnittlig nordmann. Hvordan er vårt forbruk sammenlignet med forbruket til våre svenske venner?

Øl og snus: Hvor mye bruker egentlig vi nordmenn på øl og snus sammenlignet med svenskene? Selv om svenskene drikker mer øl og vin, og snuser 3 ganger så mye som oss nordmenn, betaler de likevel kun 23,43 NOK for øl og snus, mot våre 32,05 NOK pr dag.

Transport: er vi nordmenn latere enn svenskene? Ser vi på transportutgifter, kan vi avsløre at vi i Norge bruker hele 102,00 kroner på transport per dag. Det er hele 2,1 ganger så mye som svenskene som kun bruker 46.6 kroner. Kan det være at svenskene er mer aktive og tar beina fatt når de drar på jobb?

Dagligvarer: Nordmenn og svensker er ikke helt ulike når det kommer til daglig forbruk. Om vi ser på prisene vi betaler for dagligvarer, kan vi se at vi jevnt over betaler nesten det samme i gjennomsnitt pr. dag. Det er fortsatt vi nordmenn som betaler litt ekstra, men her er det kun snakk om 6,4 kroner forskjell mot svenskenes 52,73 kroner.

Svenskene betaler gjerne litt ekstra for et måltid ute på restaurant: En av de få utgiftene hvor Svenskene betaler mer enn oss er på restaurant. Selv om restauranter i gjennomsnitt er dyrere i Norge, bruker fortsatt svenskene mer penger på å spise ute. Her kan vi se at svensker i gjennomsnitt betaler 27 NOK pr dag mot oss nordmenn som betaler 20 NOK pr dag for restaurant.

Er nordmenn mer miljøbevisste? Den største forskjellen vi kan se i denne analysen, er at svenskene betaler hele 3 ganger så mye for strøm som oss. Dette er et resultat av at strømmen koster hakket mer i Sverige, men også det at de faktisk bruker nesten dobbelt så mye strøm som oss pr. dag. Med tanke på at vi har omtrent samme mengde dagslys, kan det bety vi nordmenn er mer miljøbevisste når vi skrur på strømmen?

Om Cuponation

Cuponation er en ledende operatør av spare plattformer som gjør at brukerne kan oppdage de beste mulighetene for å spare fra alle butikker og merker på tvers av alle kategorier fra hvor som helst i verden. Vårt team av spareeksperter leter høyt og lavt etter tilbud, gode kjøp, kuponger, og kampanjer med produkter på tilbud. Vi samler alle tilgjengelige sparemuligheter fra nettbutikker på en nettside, og hjelper dermed millioner av besøkende å spare betydelig.

Cuponation ble grunnlagt av Gerhard Trautmann, Adrian Renner og Andreas Fruth i 2012. Selskapet har hovedkontor i München, Tyskland med kontorer i Paris, Madrid, São Paulo, Gurgaon og Moskva. Cuponation opererer i 17 land med rabatter fra over 20 000 nettbutikker og merker, inkludert Amazon, Asos, Zalando og Domino. Mer informasjon om Cuponation finner du på www.cuponation.no.

Kontakt
Pressekontakt - Norge
Pål Kaalaas
pal.kaalaas@cuponation.no
+47 917 69 167
Cuponation.no er et Imbull B.V. eid nettsted. Copyright © 2020 Imbull B.V. Alle rettigheter er reservert. Om nødvendig, kontakt: contact.us@cuponation.no. Alle rabattkoder som er markert med "EKSKLUSIV" kan ikke anvendes av noen eller på noen brukes måte brukes uten skriftlig tillatelse fra CupoNation. Samtlige rabattkoder er håndplukket av CupoNation sin redaksjon og er gyldige ved tidspunktet for publisering.